Ufff. Człowiek niezwyczajny roboty, panie. Jednego dnia i fabryka, i zakupy, i gotowanie dla dzieci na weekend żeby babcia się nie musiała garów tykać (jak się ma dzieci więcej niż jedno i każde lubi co innego, w takich przypadkach bardzo polecam zupę: wrzuca się wszystko, a potem wyławia i segreguje wg preferencji potomstwa na osobne pojemniki – u mnie w jednym fasolka, marchewka i mięso, a w drugim ziemniaki, ziemniaki, ziemniaki i też mięso; plus można dorzucać wg kolejności przemian i mieć pewność że będzie pysznie) to już musi być najwyższy stopień matkopolkowości.

Za to po przekroczeniu z osiemnastoma siatami umęczoną stopą progu domu ujrzałam dzieci ogarnięte wieczornie, a jedno nawet w piżamie, i od razu połowa zmęczenia mi przeszła. A po zajrzeniu do lodówki znalazłam jedną zapomnianą mozzarellę di buffala i resztkę wczorajszego Petits Moines, co w połączeniu z zakupionym po drodze za zdziercze pieniądze ostatnim Follettem stanowi naprawdę piękne ukoronowanie dnia.

A jutro tylko ostatnie instrukcje dla przerażonej śmiertelnie babci, która pierwszy raz w swej karierze zostaje z wnusiami na weekend, i ziuuu w Bieszczady na wesele. Pięciu Przemian raczej do poniedziałku nie uświadczę, więc właściwie mogę złamać zasady już dziś, w przygotowaniu na sobotnie nieprzyzwoite wieczorne obżarstwo frykasami. Na które bardzo liczę. A zatem, moi mili, kromka razowca z masłem – może być ten trójkątny z Lidla – jestem pewna że jego zawartość to sam syf, więc na wszelki wypadek wolę jej nie znać, plasterki mozzarelli pokropione starym (w sensie rocznika, nie daty przydatności!)  balsamico, pomidor malinowy i winko.

I, jak śpiewa klasyk, nothing else matters.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s